PRESSOTERÀPIA

Home Els nostres serveis

Pressoteràpia

DRENANT, CIRCULATORI  I DETOXIFICANT

La pressoteràpia és una tècnica indicada per activar el sistema limfàtic en persones que presenten problemes mèdics i/o estètics, com alteracions en el sistema circulatori, cames cansades, aranyes vasculars, edemes, cel·lulitis i acumulacions de greix.

Aquest massatge de drenatge limfàtic es realitza mitjançant un vestit pneumàtic dotat d’un determinat nombre de càmeres que distribueixen pressions d’aire al llarg de les zones afectades del cos.

Amb la pressoteràpia es pot tractar diferent zones del cos ja que consta de diferent faixes que s’adapten a cada problemàtica.

Aquesta tècnica és molt senzilla de realitzar, no és dolorosa, és eficaç i saludable. A més, ofereix resultats immediats i brinda una sensació d’alleujament i descans molt agradable.

EL SISTEMA

LIMFÀTIC

És un sistema de conductes que discorre de manera paral·lela al sistema circulatori, només que en lloc de transportar sang, transporta limfa, un líquid blanquinós  capaç de mobilitzar molècules molt grans, com les proteïnes.

 

En el nostre cos existeix una mobilització de líquids l’equilibri dels quals és summament important per a la correcta nutrició de les cèl·lules. Quan mengem, els nutrients han de desplaçar-se per l’organisme fins a arribar a les cèl·lules. Perquè la cèl·lula pugui “menjar”, aquests nutrients es mouen dins del líquid intercel·lular (o intersticial), que és l’espai on es produeix l’intercanvi de substàncies, és a dir, el que entra en la cèl·lula i el que la cèl·lula expulsa.

 

El paper de la limfa és transportar el líquid sobrant, que conté substàncies de desfet, fins al sistema circulatori, fins a la sang, perquè l’organisme pugui desprendre’s d’aquests desfets. Els edemes o retencions es produeixen quan el sistema limfàtic no és capaç de depurar aquestes zones, és a dir, quan els líquids i substàncies s’estancen.

COM FUNCIONA ?

Un cop col·locades les botes i faixes, s’inicia el tractament aplicant una pressió d’aire de forma ascendent. Aquestes ones de pressió proporcionen al corrent sanguini l’impuls que necessita per a una ràpida tornada al cor.

La pressió d’aire s’ajusta d’acord a cada pacient i a la part del cos que es tracta. Amb aquesta tècnica, s’aconsegueix un massatge amb efectes de relaxació i compressió suficients per activar el sistema limfàtic i, amb això, l’eliminació de líquids, de toxines, edemes, linfoedemes i trastorns venosos.

 

Cada sessió dura entre 30 i 45 minuts, i la quantitat de sessions dependrà dels problemes mèdics de cada pacient i els objectius que es volen aconseguir. En aquest sentit, el nosltre aparell de pressoteràpia està dotat de diferents programes personalitzables que s’adapten a les necessitats i morfologia que cada pacient.

BENEFICIS

Quan la pressoteràpia estimula el sistema limfàtic, provoca un drenatge de la limfa, eliminant així líquids, toxines i greixos acumulats en l’organisme.

 

Aquesta pressió d’aire és capaç de trencar les acumulacions de greix localitzat, fent-lo circular amb la resta dels líquids retinguts per ser eliminats pel sistema limfàtic. Aquest tractament també s’aconsella per aconseguir to muscular i estimular el sistema immunològic.

INDICACIONS

 • Tractar la retenció de líquids
 • Tractar edemes i linfoedemes
 • Estimular el sistema circulatori
 • Tractaments relacionats amb l’obesitat
 • Eliminar i reduir la cel·lulitis, a més de prevenir-la
 • Eliminar toxines i greixos del cos
 • Per la seva eficàcia, també és molt efectiva en tractaments post-operatoris que comportin una acumulació de líquids, com per exemple, la liposucció i la mastectomia. A més, ajuda a recuperar l’elasticitat de la pell, facilitant la regeneració tissular i augmentant l’aportació d’oxigen als teixits.

CONTRAINDICACIONS

Encara que la pressoteràpia és una tècnica senzilla, no dolorosa ni invasiva i que pràcticament no té contraindicacions, hi ha alguns casos en els quals no és recomanable aplicar-la:

 

 • Si el pacient pateix una Trombosi Venosa Profunda (TVP)
 • Si presenta alguna infecció o ferida a la zona a tractar
 • Si hi ha dolor o entumiment corporal
 • En casos de malalties cardíaques greus, o si la persona porta un marcapassos
 • En cas d’embaràs (es pot tractar les cames en la majoria de casos)
 • Si és un pacient oncològic
CONTACTA
1
💬 escríbenos si necesitas ayuda
Hola! Sóc la Laia de La Cabina.
En què et puc ajudar?